Allmänt :-)

Under SM och JSM ska inte maskotar finnas i tävlingshallen under pågående tävling. På DM, RM och URM får tränare ha en maskot bredvid sig under pågående tävling.

Det är inte tillåtet med direkta drops som inte bromsas.

Alla som utför ett program samtidigt på tävlingsmatta eller tävlingsgolv ska ha lika utformade tävlingsdräkter.

Juniorers och miniorers tävlingsdräkter ska inte vara avsedda för att exponera deras kroppar.

Synliga tatueringar är inte tillåtna på tävlingsgolvet. Det gäller alla tillfällen som den tävlande är på tävlingsgolvet under hela arrangemanget. Se tävlingsregler för bestraffning.

Hårfärgen ska se naturlig ut. Det är dock tillåtet att färga hela eller delar av håret i lagets färg(er).

Det är inte tillåtet att ta av delar av dräkten under programmets framförande. Hattar och liknande som räknas som rekvisita/props räknas inte som en del av dräkten. För dessa krävs dispens.

Genomskinliga samt hudfärgade material i tävlingsdräkten räknas som bar hud och får endast användas på kroppsdelar där hud får exponeras.

Seniorlag som väljer maximal exponering av rygg måste ha täckt framsida och vice versa. Det är alltså inte tillåtet med exponering av ned till linjen runt kroppen i höjd med höftbenen, samtidigt som framsidan vare sig täcker midriff eller partiet ovanför armhåla. Detta innebär att de tävlande inte får se allt för avklädda ut. En topp kan aldrig vara så liten som t.ex. en bh.

Tävlande i divisionerna minior och junior får ej bära dräkter som visar magen/bålen. För liten topp räknas som att visa magen (d.v.s. det spelar ingen roll om modellen inte är tänkt att visa magen.) Mage/rygg/sida ska vara täckta av dräkten när den tävlande står still med armarna ner efter sidan. Ryggen ska vara täckt från en tänkt linje för bh-band och nedåt. Framsidan av bålen ska vara täckt från en tänkt linje halvvägs mellan armhåla och halsgrop och nedåt. Se bild.

Rekvisita, maskotar och dräkter får inte väcka anstöt hos publik och åskådare. De får ej heller anses skada sporten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0